Podajniki wibracyjne znajdują szerokie zastosowanie w transporcie poziomym warzyw i owoców zarówno świeżych, jak i mrożonych. Często służą one nie tylko do podawania produktów, ale też do jednoczesnego odwadniania ich po procesie mycia lub odsiewania z nich nadmiaru lodu po procesie mrożenia.
Produkowane przez firmę INWET SA dwumasowe podajniki wibracyjne charakteryzują się bardzo wysoką wydajnością w stosunku do wymiarów gabarytowych i zużycia energii. Urządzenia te są projektowane pod konkretne zadania i uwarunkowania techniczne podane przez inwestora.
Parametry techniczne dwumasowych podajników wibracyjnych:
- wydajność: od 1 t/h do 100 t/h;
- długość koryta: do 5 m;
- skok: 3 mm – 10 mm;
- temperatura pracy: od -20°C do +40°C.
Na zdjęciu widać przykładowy dwumasowy podajnik wibracyjny do podawania truskawek.
www.inwet.eu